Atelier National Criuleni

O ZI DE NEUITAT

 

 

Ziua de 14 decembrie 2014 a rămas în amintirea membrilor Sucursalei Criuleni a AGIRo Md.. În această zi, noi, membrii asociaţiei, ne-am întrunit în incinta LT Măgdăceşti în cadrul Atelierului Didactic Naţional cu genericul ,,Evaluarea pentru competenţe prin succes’’

Am avut-o ca moderatoare pe Preşedinta AGIRo Md D-na Mariana Marin, însoţită de colegele noaste , membri activi, d-na Viorica Morcov învăţătoare LT,,G. Călinescu’’mun. Chişinău, Galina Niţa şi Tatiana Plăcinta peşedintele şi respectiv vicepreşedintele Sucursalei Ialoveni a AGIRo Md.

Surpriza întrunirii, care ,,ne-a făcut pe cei prezenţi să ne simţim într-adevăr cu visele împlinite a fost mănunchiul de colinde – clopoţel de voci copilăreşti’’ în interpretarea corului de copii din acelaşi liceu, condus de o tînără firavă şi suavă.

Din prezentările foto am rămas impresionată de bunele practici ale colegilor noştri din Sucursala Ialoveni şi, urmînd sloganul asociaţiei ,, În fiecare zi ne merge tot mai bine’’,cred că cu fiecare întîlnire a membrilor asociaţiei vom deveni într-adevăr cei mai buni şi, dacă ceva încă nu ne reuşeşte ,,Vom găsi defectele, vom repara şi apoi vom merge mai departe’’ .

În cadrul atelierului am avut parte de o formare profesională de calitate la tema ,,Evaluarea’’. A fost util să aflăm că ,,Învăţarea pentru competenţe înseamnă încurajare, experienţă, feed-back, aici şi acum, empatie’’, ..Că un elev nu învaţă pentru ca să fie evaluat, dar este evaluat pentru ca să înveţe’’ ş.a. Nu a lipsit nici schimbul de experienţă.

Tehnicile de evaluare propuse de D-na Marin ,,Fără mîini ridicate’’, ,,Cu ochii închişi’’,

,,Semaforul’’, ,,Frisco’’, Fishboning’’, ,,Jurnalul de gîndire’’, ,,Pomul cu roade’’, ,,culmea succeselor" ş.a au încununat Atelierul, trezindu-ne curiozitatea, provocîndu-ne spre o participare activă .

Mulţumim d-nei Olga Ursu, preşedinta Sucursalei Criuleni a AGIRo Md, d-nei Brădiştean Emilia, inspector şcolar la DE Criuleni pentru organizarea acestei întîlniri de suflet!

 

 


„Cine crede în zbor e stăpîn peste zare.” Lucian Blaga

 

 

 ACADEMIA ÎNVĂȚĂTORULUI MODERN

BINE ATI VENIT!

Revista Învăţătorul Modern este alături de Dumneavoastră oricând!

Mereu Moderni, Mereu cu Noutăţi!

Revista apare o dată în două luni în Republica Moldova şi în România.